Knutselen met kinderen

Knutselen met kinderen

Het wordt weer winter, de tijd van het slechtere weer is aangebroken. Tijd om lekker binnen te zitten, en te knutselen met uw kind(eren).

Er zijn natuurlijk talloze leuke knutselwerkjes te maken, maar deze herinner ik me nog uit mijn eigen jeugd:

zelf een stempel ontwerpen. Hoe deden we dit? Wat je nodig hebt is een zak aardappelen en een -niet al te scherp- mesje, inkt in verschillende kleuren, en papier. En voor de knoeipotten onder ons, zou een schort en een plastic tafelkleed geen overbodige luxe zijn. Bedenk je van te voren goed wat voor stempel ontwerpen je wilt make. Letters om namen te schrijven, of denk aan een bepaald thema: herfst, of sinterklaas of kerst bijvoorbeeld.

Hoe ga je te werk?

Je neemt een grote -rauwe- ongeschilde aardappel en snijdt deze in twee├źn. Uit de helft snijdt je de vorm die je wilt hebben. Het kan handig zijn om de stempel ontwerpen eerst op papier te tekenen zodat je een mal hebt waarmee je je vorm kunt uitsnijden. Heb je leuke vormen getekend, dan kun je aan de slag met het stempel ontwerpen op de aardappel.

Je kunt natuurlijk ook gewoon beginnen er hoekjes uit te snijden zodat je een verrassende vorm krijgt.

Stempel ontwerpen is een leuk knutselwerkje voor in de vakanties of voor op de woensdagmiddag. Ook in de eerste jaren van de basisschool kun je op deze manier hele collages maken met het stempel ontwerpen door de verschillende stempels met elkaar te delen.