Zelf stempel maken

Zelf stempel maken

Stempels zijn niet goedkoop en dan hebt u er maar enkele. De tijd waar u met aardappelen ging stempelen ligt vast ver achter u. We leggen hier een drietal eenvoudige technieken uit om zelf stempel maken.

Met rubber

Neem een stuk rubber waar u een tekening op overneemt met potlood en kalkpapier. Waar potlood staat, haalt uw eg met een graveermesje. Af en toe es testen met inkt of u nog meer moet weghalen. Deze zelf stempel maken bevestigt u op een stukje hout, voor de handigheid en om extra druk te geven.

Met foam

Van restjes foam kunt u eenvoudig zelf stempel maken. Het figuurtje kunt u uitkrassen met een mesje. Bij letters moet u wel de vorm omgekeerd kopiƫren. stempel geven steeds het negatief beeld weer. Met kneedgum kunt u de stempel op een blokje bevestigen.

In linoleum

Wie zelf creatief is, zal een kant-en-klare stempel geen uitdaging vinden. Linoleum wordt eigenlijk als vloerbedekking gebruikt. Maar door zijn zachtheid kunt u hieruit zelf stempel maken. Dit heet een linoleumsnede. De tekening wordt met carbonpapier gedrukt en weggesneden met gutsen. Verf aanbrengen doet u met speciale rollen. Zelf stempel maken, kan heel verslavend zijn!